Najaar 2016

 

 

 

WIE IS ER BANG VOOR VIRGINIA WOOLF ?

 

EXTRA VOORSTELLINGEN WEGENS SUCCES!

 

Eén van de vele pareltjes geschreven door de Amerikaanse schrijver Edward Albee. Wie dit iconische stuk of de met 5 Oscars bekroonde film nooit gezien heeft, bezit een gat in zijn cultuur.

Tekst:

Edward Albee

 

 

Regie:

Geert Willems

 

 

Spel:

Mieke Bouve

Paul Ooghe

Sofie Van Maele

Sébastien De Smet

Voor de titel zocht Albee inspiratie bij het kinderliedje ‘Who is afraid of the Big Bad Woolf ?’. Deze laatste verving hij door Virginia Woolf, hoewel de Britse schrijfster, essayiste en vooral feministe bij de première van het stuk reeds 20 jaar overleden was.

 

De adoratie van Albee voor Virginia Woolf wordt weerspiegeld in het krachtige vrouwelijke hoofdpersonage Martha. Deze laat geen spaander heel van haar man George, nochtans een rolmodel binnen het academische milieu. Alles wat George bereikt heeft, of zou moeten bereiken, is via Martha en haar vader, de rector van de universiteit, gebeurd. En dat zal George geweten hebben.

 

In aanwezigheid van een schijnbaar onschuldig koppel worden in één dronken nacht een aantal rekeningen vereffend, emotionele oorlogen uitgevochten, geheimen ontbloot, ja zelfs wapens getrokken.

 

‘Who’s afraid of Virginia Woolf ?’ is een meesterlijk geschreven sociale thriller die je bij momenten naar de keel grijpt en dan weer laat lachen om bizarre situaties.

 

Er is geen enkele reden om bang te zijn. Virginia is er niet. Maar u toch wel?

 

Bezig met gegevens op te halen...

4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 en 26 november

1, 2, 3, 8, 9 en 10 december

20u

 

Theater Box

Pijndersstraat 16

9000 Gent

 

18€ / 15€ (jongeren)