BRT leest voor


In januari 2021 kan je vanuit je huiskamer kijken naar lezingen van prachtige theaterstukken.


We selecteerden drie theaterteksten die geschikt zijn om voor te lezen. Onze acteurs en regisseurs gingen er mee aan de slag en realiseerden met de hulp van 'Gent in Beeld' drie boeiende opnames.
Wanneer je één of meerdere opnames bestelt, krijg je een heel weekend lang toegang tot de beelden. Je kan de lezingen ook cadeau doen!Klik hier om te bestellen.16-17 januari

Apenverdriet

tekst: Arne Sierens - regie: Philippe Lepez - met: Heidi De Grauwe en Joke Emmers


Tijdens een toevallige ontmoeting maken twee vrouwen de balans op van hun leven en liefdes. De ene kijkt vooruit, de andere blikt terug. Twee meisjes eigenlijk nog, verenigd in onvermogen, pijn en angst voor de leegte, beiden vol woede en agressie, vinden troost bij elkaar. Het appartement waarin ze zich bevinden, is toevluchtsoord en gevangenis tezelfdertijd. Geen van beiden wil de kooi verlaten, want naar buiten gaan betekent dat ze beslissingen moeten nemen.


23-24 januari

De dag en de nacht en de dag na de dood

tekst: Esther Gerritsen - regie: Alain Pringels - met: Zaki Dewaele, Gino Bauwens en Pieter Klinck


We volgen drie mannen vlak na de dood van hun moeder, echtgenoot, zus. Het enige wat ze lijken te delen is hun liefde voor degene die er niet meer is. Toch zullen ze met elkaar de dagen en nachten door moeten komen. En dat terwijl de broer van de vrouw al meteen weer aan het werk moet... omdat hij een superheld is! Het leven gaat door. Als superheld kun je de mensen in een brandend huis niet laten zitten omdat jij toevallig in de rouw bent. Maar kan je nog plezier hebben in het redden van al die mensen, wetend dat je je eigen zus niet hebt kunnen redden? En hoe herdenk je iemand als je het niet met elkaar eens kan worden wie diegene was?


30-31 januari

Jaloezie

tekst: Esther Vilar - regie: Paul Ooghe - met: Mieke Bouve, Katrijn Govaert en Manon De Boevre


Een vermakelijke komedie waarin drie vrouwen strijden om een man. Ze wonen allemaal in hetzelfde gebouw en communiceren uitsluitend via faxen. In één van de eerste exemplaren biedt de minnares de echtgenote een sleutel aan zodat ze kan toekijken hoe zij en de man de liefde bedrijven. De man zelf is uiteindelijk bijzaak. De gevoelens die de vrouwen bij elkaar opwekken, blijken sterker dan liefde. Jaloezie werkt verslavend.Klik hier om te bestellen.