Het geheugen van waterHET GEHEUGEN VAN WATER

Jammer genoeg moeten wij omwille van het coronavirus alle voorstellingen van 'Het geheugen van water' annuleren. De productie wordt hernomen in het voorjaar van 2021.
Een bitterzoete komedie uit 1996 van de Engelse schrijfster Shelagh Stephenson.

 

Drie zussen komen bij elkaar aan de vooravond van hun moeders begrafenis. Sinds lange tijd zijn ze weer samen en terug in het ouderlijk huis. Dit leidt tot scherpe en komische confrontaties en dialogen. Rond moeders bed bevechten de dochters hun eigen plek in de familieherinneringen maar ze strijden met verwachtingen en spoken uit het verleden. Ieder gaat op een eigen manier om met het verdriet, door het te onderdrukken of zich juist te verschuilen achter de drank. Ze komen er achter dat de herinneringen aan hun moeder vertekend zijn en veel van hun herinneringen worden ingepikt door hun zussen. Terwijl overspelige en slappe partners de revue passeren, komt er ook nog een groot geheim uit het verleden aan het licht. 


De schrijfstijl van Stephenson doet denken aan onder meer de humor van Woody Allen en de meesters van het psychologisch realisme.


Tekst:

Shelagh Stephenson


Regie:

Paul Ooghe


Spel:

Ingrid De Vos

Mieke Bouve

Heidi De Grauwe

Katrijn Govaert

Gino Bauwens

Pieter Klinck


Speeldata: 

binnenkort volgt meer info


Theater Box

Pijndersstraat 16, 9000 Gent

 

19,5 € / 16,5 € (jongeren en 65+)