Huwelijksspel - in open lucht


HUWELIJKSSPEL


augustus 2020 corona-proof in open lucht

(bij slecht weer binnen in een grote verluchte turnzaal)


De voorstellingen gaan door, ook na de nieuwe corona maatregelen van maandag 27 juli!


Onze voorstelling is goedgekeurd en kreeg het groene label bij de COVID-event scan. Huwelijksspel laat het publiek gluurder zijn bij twee verstandige en rationele mensen die door de innigheid van hun liefdesband, elkaars grootste vijand zijn geworden.

Hij wil weg. Maar wil hij wel weg, en waarom nu ook weer?

Zij wil dat niet horen, geloven, serieus nemen?

Een derde probeert één en ander te sturen, te volgen, uit te leggen?

En verder is er ook iets met asperges.

Het publiek krijgt een spiegel voorgehouden, zonder moraal op het einde van de voorstelling. Een tragikomedie van formaat.


Waar dit stuk normaal door een man en een vrouw wordt gespeeld, kiest het Belgisch Repertoire Theater in de versie van Jaak Lema voor drie mannen. In deze tijd van gender verwarring moet dat kunnen.

 

Edward Albee, de pas in 2016 overleden grootmeester van het Amerikaanse toneel, won drie keer de Pulitzerprijs. Albee maakte er een kunst van om te tonen hoe absurd en lachwekkend de werkelijkheid wel is.

  

Het zijn uitzonderlijke tijden die vragen om uitzonderlijke oplossingen. Om die reden verlaat het Belgisch Repertoire Theater noodgedwongen voor één seizoen zijn vertrouwde stek in het gezellige Theater Box.

 

In normale omstandigheden spelen wij twee stukken per jaar: een eerste in oktober/november en een tweede in het voorjaar. Voor het komende seizoen vervroegen wij onze eerste productie naar augustus. Wij spelen volledig corona-proof in open lucht, in de gezellige tuin van centrum Ros Beyaerd (zijstraat Krijgslaan). Het publiek zit in de eigen bubbel op veilige afstand van de anderen. Iedereen krijgt een ontsmette draadloze koptelefoon zodat de voorstelling goed en veilig te volgen is.

Aan de ingang liggen gratis mondmaskers, maar het dragen ervan is niet verplicht.

 

Indien een voorstelling wegens slecht weer niet buiten kan doorgaan, spelen wij in de grote, goed geventileerde, turnzaal van de nabij gelegen lagere school Klim.

Huwelijksspel van Edward AlbeeRegie:

Jaak Lema


Spel:

Paul Ooghe

Geert Willems  

Pieter Klinck 


7, 8, 9, 13, 14, 15, 16, 22 en 23 augustus 2020

telkens om 19u30tuin Centrum Ros Beyaerd

Sint Pietersaalststraat 74

9000 Gent19,5 € / 16,5 € (-18 en +65)

Videotrailer


Reportage Gent in Beeld